utorok 25. mája 2010

Niečo pre Zem - krása okolo nás

Nie som priaznivcom reťazových emailov ale musím povedať, že cítim už dávnejšie, že našej Zemi a prostrediu v ktorom žijeme dlhujeme veľmi veľa. Že veľa berieme a málo dávame. Keď som pri svojej poslednej prechádzke po lese videl množstvo smetia v krásnom potôčiku tak som neodolal a pustil sa do práce. Smetie som nefotil, je ho všade dosť, tak prikladám aspoň pár pekných záberov a videí, ktoré vás moźno potešia tak ako mňa. Dostala sa ku mne od priateľa (ďakujem Marko :-) ) táto výzva, ktorá ma v tom len utvrdila:

Velmi naléhavé

To All World Religious and Spiritual Leaders

Mí příbuzní,

 Přišel čas, abychom promluvili k srdcím našich národů a jejich vůdců. Prosím vás o to z hloubi svého srdce. Spojte se v duchu svých národů v modlitbě.

My z Želvího ostrova máme pro svět veledůležité poselství. Bílá zvířata, která nám ukazují svou posvátnou barvu a jsou nám znamením, nás vedou k tomu, abychom promluvili, abychom se modlili za posvátný život všech věcí. V době, kdy vám posílám tuto zprávu, je mnoho zvířecích národů, plavců, plazů i letců, a také národů rostlin v ohrožení. Jednoho dne se všech dotkne ropná katastrofa v Zálivu.

Nebezpečí, kterým stojíme v této době tváří v tvář, nestvořil duch. Katastrofa, která přišla v podobě ropné skvrny, vypadá jako krvácení Babičky Země a byla způsobena lidskými chybami, chybami, které si již nadále nemůžeme dovolit.

Prosím, abychom se jako duchovní vůdci spojili v modlitbě s celou Globální společností. Obávám se, že se tyto vážné záležitosti budou nadále zhoršovat jako dominový efekt, před nímž nás varovali naši předkové v Proroctvích.

Ve svém srdci vím, že zde žijí milióny lidí, kteří cítí, že naše společné modlitby za naši Babičku Zemi jsou opožděné. Věřím, že jako duchovní lidé se musíme shromáždit a zacílit naše myšlenky a modlitby, a umožnit uzdravení mnoha ran, které utrpěla Země. Ctíme Běh života a vyzýváme celý svět ke skupinovým modlitbám, aby pomohly uzdravení Babičky Země (naší Unc'l Maka).

Prosíme, modlete se, aby ustalo toto krvácení, únik ropy. Aby větry zůstaly klidné a pomohly v práci. Modlete se za lidi, aby byli vedeni při nápravě této chyby a abychom směřovali k životu v harmonii a zvolili změnu směru ničivé cesty, na níž se nyní nacházíme.

V modlitbě si plně uvědomíme, že jsme všichni spojeni a že to, co vytváříme, může mít dlouhodobý vliv na veškerý život.

Spojme se tedy, všechny národy, všechna vyznání, v jedné modlitbě. Současně s tímto úsilím Vás prosím o vzpomenutí 21. června, Dne světového míru a Dne modliteb a úcty k posvátným místům. Ať se jedná o přírodní památku, chrám, kostel či synagogu, anebo vaše vlastní posvátné místo, pomodleme se za veškerý život, za dobrá rozhodnutí učiněná našimy Národy, za budoucnost a spokojenost našich dětí a příštích generací.

 Onipikte (abychom žili),

Chief Arvol Looking Horse
19th generation Keeper of the Sacred White Buffalo Calf Pipe

tu sa nachádza originál 
 Takto to vyzeralo v lese na mojom obľúbenom mieste ako vidíte na videách a fotkách nižšie. Podarilo sa zozbierať kopu odpadkov, tie som ale nefotil, sú všade rovnaké :( príroda je ale úchvatná...ponorte sa so mnou do krásneho potôčika a osviežte svoju dušu a srdce












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára